QUI?

Hola sóc Patricia Casas

Ciència + Educació + Creació

  • Dietista-Nutricionista (número de col·legiada CAT001548) i Tecnòloga d’Aliments per la Universitat de Barcelona
  • Doctora en Nutrició i Metabolisme per la Universitat Rovira i Virgili
  • Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de Lleida

En creació constant…

La meva trajectòria al món de la recerca en l’àrea de l’alimentació i la salut m’ha permès treballar i col·laborar en diferents institucions i universitats nacionals (Universitat de Barcelona, IMDEA-Food Institute, Hospital Clinic-IDIBAPS, Universitat Rovira i Virgili) i internacionals (Tufts University als EEUU o University of Plymouth a UK).

Després de la tesi doctoral vaig aconseguir una Marie Curie Outgoing Fellowship, una de les beques més prestigioses i competitives a nivell europeu. Aquest fet em va permetre fer realitat un somni, desplaçar-me a Boston (Massachussets, EEUU) per a investigar durant dos anys a la Tufts University, una de les universitats més prestigioses de la ciutat. Durant aquest temps em vaig adonar que la meva recerca s’enriquiria i enfortiria si era capaç d’apropar-la d’una manera pràctica i divertida a la societat i a les seves necessitats).

Va ser llavors, quan juntament amb uns amics i col·legues del treball, vam crear una sèrie d’experiències culinàries i culturals en les que fèiem transicions sostenibles de receptes tradicionals dels nostres països d’origen incorporant la ciència, l’art, la creativitat, la cultura gastronòmica i la socialització. Ens vam adonar que aquesta combinació, que vam anomenar Picapica&Health, millorava la nostra salut i fomentava la nostra creativitat.

A partir d’aquesta experiència neix Eating Creative Science, amb l’objectiu d’apropar la ciència a la societat a través d’eines d’aprenentatge innovadores i activitats on l’art i la cultura també hi juguen un paper clau. Un projecte engrescador per millorar els hàbits alimentaris i/o les tècniques d’aprenentatge i per impulsar la salut, la creativitat i la sostenibilitat.

Experiència i docència

Des de l’any 2005 fins avui he fet recerca i impartit docència en diferents universitats, institucions científiques, i associacions de caràcter professional, entre elles:

Participació en iniciatives innovadores

Per saber més sobre mi

https://es.linkedin.com/in/patriciacasasagustench
https://orcid.org/0000-0003-4424-1087