PATRICIA

Patricia CasasL’educació és essencial per adquirir uns hàbits alimentaris i un estil de vida saludables des de la infància i posteriorment en totes les etapes de la vida.

Durant la meva trajectòria en el món de la investigació he après que la comunicació entre el llenguatge científic i el llenguatge comú és clau per connectar el saber científic amb les necessitats de les persones.

Les eines visuals són útils perquè els experts en nutrició transformin els coneixements científics en coneixements creatius, divertits i pràctics que facilitin l’aprenentatge i adquisició d’uns hàbits alimentaris i estil de vida saludables.

Del laboratori científic a la cuina educativa:
M’agrada imaginar i experimentar, barrejant ingredients, ciència i idees; crear noves receptes i formes originals de presentar combinacions d’aliments saludables; i sorprendre, compartint experiències culturals i somriures amb els altres.

Treball actual

Investigadora en el Grup de Biomarcadors i Metabolòmica Nutricional i dels Aliments. Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia. Universitat de Barcelona.

Titulacions acadèmiques

Doctora en Nutrició i Metabolisme por la Universitat Rovira i Virgili a l’any 2010.
Certificat d’Aptitud Pedagógica per la Universitat de Lleida a l’any 2008.
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Barcelona a l’any 2005. Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona a l’any 2003.

Experiència en l’àmbit acadèmic-científic

Docència

Octubre 2014-Febrer 2015 Professora Grau Nutrició Humana i Dietètica a la Facultat de Ciències de la Salut. Universidad Europea del Atlántico. Santander.

Setembre 2005-Febrero 2006 Professora associada. Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Universitat Rovira i Virgili. Reus.

Investigació

Octubre 2011-Setembre 2014 Investigadora postdoctoral Marie Curie al Laboratori de Patologies del Metabolisme Lipídic i Nutrició Molecular, Instituto Madrileño de Estudios Avanzados (IMDEA)-Alimentación, Madrid.
Octubre 2011-Setembre 2013 Investigadora postdoctoral Marie-Curie IOF. Nutrition and Genomics Laboratory a Jean Mayer Human Nutrition Research Center on Aging. Tufts University. Boston (Massachusetts).
Setembre-Desembre 2010 Investigadora col·laboradora postdoctoral. Unitat de Lípids. Servei d’Endocrinologia i Nutrició. Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques. Hospital Clínic. Barcelona.
Setembre 2006-Setembre 2010 Investigadora predoctoral. Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Universitat Rovira i Virgili. Reus.
Març-Setembre 2006 Personal de suport a la recerca (2005PSR-32). Unitat de Nutrició humana. Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Universitat Rovira i Virgili. Reus.

Estades internacionals de recerca

Octubre 2011-Setembre 2013 Investigadora postdoctoral Marie-Curie IOF. Nutrition and Genomics Laboratory a Jean Mayer Human Nutrition Research Center on Aging. Tufts University. Boston (Massachusetts).
Juliol-Setembre 2009 Beca d’estada predoctoral AGAUR-Generalitat de Catalunya. Nutritional and Genomics Laboratory a Jean Mayer Human Nutrition Research Center on Aging. Tufts University. Boston (Massachusetts).

Experiència a l’àmbit empresarial

Novembre 2005-Juliol 2006 Coordinació i implementació del 1º y 2º programa multidisciplinar pel tratament del sobreprés i la obesitat a l’empresa. Nestlé SA, Esplugues de Llobregat. Barcelona.