COM?

EL MÈTODE

Ofereixo dues propostes vivencials per a treballar en grups, totalment pràctiques i adaptables després d’una reunió prèvia, on es detecten les necessitats i s’escull el taller i activitats que millor s’adapten a les necessitats dels centres o institucions interessades.

Els tallers i cursos es poden organitzar en una o diverses sessions en les que es fan diferents activitats pràctiques seguint sempre un fil conductor amb uns objectius d’aprenentatge a treballar segons les propostes ofertes (FOOD ART THERAPY o LIVING LAB KITCHEN) i les modalitats. Al final de cada taller es fa una valoració de les activitats treballades i es proposen unes recomanacions saludables.

Les activitats formatives són creatives, innovadores, experimentals, alegres i emocionants, vivencials i transformacionals

Les metodologies d’aprenentatge innovadores (com el Design Thinking, el Manual Thinking o l’Art Thinking) com a connectores:

Tots aquests aspectes s’agrupen en quatre pilars fonamentals:
1. El coneixement d’alternatives saludables, per entendre la necessitat d’una alimentació saludable i equilibrada; per promoure l’alimentació conscient (per exemple, fent transicions saludables de receptes seleccionant opcions d’aliments més sanes); per desenvolupar solucions d’economia circular (per exemple, promovent la sostenibilitat alimentària mitjançant el consum local i estacional d’aliments o, fins i tot, proporcionant consells per a una cuina sostenible); o per resoldre el repte de menjar sa.

2. El foment de la creativitat, a través de la combinació de metodologies d’aprenentatge innovadores amb els aliments (que he anomenat FOOD ART THERAPY), per potenciar la capacitat de trobar solucions més saludables a los nostra alimentació i les nostres receptes treballant de manera cooperativa.

3. El desenvolupament de les habilitats comunicatives a través del dibuix, les imatges visuals, les fotografies, els vídeos, etc. per entendre millor als demés i a un mateix en la recerca d’alternatives saludables; i per saber defensar i justificar les noves propostes.

4. La promoció del benestar físic i emocional. El fet de menjar acompanyat crea un vincle social, permet l’intercanvi cultural i s’ha associat al reforç de les emocions positives, que són essencials per a la salut mental. L’estabilitat emocional pot estar relacionada amb un envelliment i una longevitat saludable.

Els objectius d’aquestes formacions són millorar els hàbits alimentaris de la societat ajudant als professionals de la salut i a les persones

Per a professionals de la salut:
– Creant ambients motivadors i alegres
– Aplicant mètodes i eines de gestió del canvi atractives
– Desenvolupant idees innovadores i solucions pràctiques i creatives

Per a públic general:
– Augmentant els coneixements sobre alimentació i cuina saludable i sostenible
– Fomentant la ciència, la creativitat i l’empoderament per seleccionar aliments més sans
– Establint els lligams socials i culturals de menjar acompanyat